בתקשורת
-
מרכז הנדל"ן
ניצחון לאחים דיין: דרור ניהול מלונות משכה את הערעור לעליון על רכישת מלונות אפריקה
במסגרת ייצוג משרדנו נמחק הערעור שהוגש על פסק הדין שניתן לטובת מרשינו, בעניין עסקת הענק שבמסגרתה רכשו את כלל המלונות של אפריקה ישראל תמורת 943 מיליון שקל.
-
כלכליסט
ביהמ"ש מחק את בקשת הקפאת ההליכים נגד חברת רצף דורון
במסגרת ייצוג משרדנו בסכסוך בין בעלי מניות חברת רצף דורון בע"מ, הצליח משרדנו לעצור את ניסיון הצד שכנגד להביא לפירוק החברה.
-
גלובס
ההסתבכות הווייטנאמית של יגאל אהובי
פרויקט בתי נופש של יגאל אהובי ושלושה שותפים ישראלים נתקע לאחר שאהובי עצר את מימונו • אלפי רוכשים נותרו בלי יחידות הנופש שקנו, וחילופי ההאשמות בין השותפים לאיש העסקים מאיימים להגיע לערכאות משפטיות.
-
ידיעות אחרונות
פשרה: רפאל תפצה חברת ייעוץ פיננסי
חברת "רפאל מערכות לחימה" תשלם 2 מיליון שקל לחברת "סייבינג פוינט" העוסקת בייעוץ פיננסי לחברות. כך נקבע בהסדר פשרה בין הצדדים שקיבל תוקף של פסק דין. סייבינג פוינט טענה באמצעות עורכי הדין טל בננסון וחיים אייש ממשרד עו"ד בננסון, כי ב־2010 חתמה על הסכם עם רפאל להעניק לה ייעוץ לצורך השגת חיסכון בהוצאות. מנגד טענה רפאל כי סייבינג פוינט לא העניקה לה ייעוץ אמיתי. הצדדים פנו לגישור ובו הוסכם כי הפיצוי יעמוד על 2 מיליון שקל.
-
ידיעות אחרונות
זרקו את הפרסומות לפח
המשביר לצרכן וניו־פארם טוענות כי חברה שהייתה אמורה להפיץ עבורם עלונים וחומר פרסומי ללקוחותיהן בחרה להשמיד את רוב החומר הפרסומי במקום להפיצו, למרות שקיבלה מיליוני שקלים בעבור הפצתו לאורך השנים. כעת תובעות המשביר וניו־פארם 6 מיליון שקל מחברת ההפצה.
בתביעה, שהגישו באמצעות עו"ד טל בננסון, טוענות המשביר וניו־פארם כי בוצעה נגדם פעולת הונאה ורמייה כביכול על ידי חברה שעימה התקשרו בהסכם להפצת מוצרי פרסום ושיווק.
-
כלכליסט
משפחת דיין רוכשת את מלונות אפריקה ישראל ב-413 מיליון שקל
אפריקה ישראל ונץ מכרו את מלוא האחזקות שלהם בזרוע המלונות של אפריקה, שבה הם מחזיקים במשותף בחלקים שווים, למשפחת דיין. העסקה בוצעה בתמורה כוללת של 413 מיליון שקל, והיא נעשית בהמשך לעסקה מחודש דצמבר 2016, אז מכרו אפריקה ישראל ונץ למשפחת דיין ארבעה בתי מלון מתוך החברה תמורת 530 מיליון שקל.
-
גלובס
אפריקה ישראל
משפחת דיין ממשיכה להרחיב את עסקיה בתחום המלונאות על חשבון קבוצת אפריקה ישראל. אחרי שרכשה בתחילת 2017 ארבעה מלונות מחברת אפריקה מלונות תמורת 524 מיליון שקל, חתמה היום משפחת דיין על עסקה נוספת לרכישת מלוא הבעלות על חברת אפריקה מלונות בתמורה ל-413 מיליון שקל. עו"ד טל בננסון ייצג בעסקה את משפחת דיין.
-
דה מרקר
הערת אזהרה הצילה קבוצת רוכשי דירות מאובדן מיליוני שקלים
רוכשי שמונה דירות בפרויקט ברחוב הגדוד העברי 35–37 בתל אביב, הסמוך לתחנה המרכזית, גילו יום בהיר אחד שהחברה שמולה חתמו על העסקה, די.ג'י.אר, נקלעה לקשיים כלכליים, וכונס נכסים מכר את המגרש לצד שלישי. בעתירה לבית המשפט המחוזי בתל אביב, שהגישה קבוצת הרוכשים באמצעות עו"ד טל בננסון, העלו רוכשי הדירות סיפור מורכב, שלפיו הם מצאו עצמם ללא דירות שכבר שילמו עבורן.
-
my net רעננה
העוקץ הלונדוני של עורכי הדין
זוג עורכי דין ישראלים הגישו תביעה בסך 3,000,000 ש"ח נגד ישראלי על שנטל חלק במעשה תרמית שבוצע במסגרת השקעות שבוצעו בעסקי המסעדנות בלונדון.
-
אגודת העיתונאים של ת"א
מלכודת הדיבה של הרשת
המספר המאמיר של תביעות לשון הרע, שהוגשו בעקבות פרסומים פוגעניים ברשתות החברתיות, מחייב שמירה קפדנית על כללים פשוטים שכל עיתונאי מכיר מעבודתו.
"יותר ויותר אנשים נופלים לפח של כתיבה ברשתות החברתיות תוך עבירה על חוק איסור לשון הרע, ואז הם מסתבכים בתביעות משפטיות כנגדם", אומר עו"ד טל בננסון, העוסק בתחום המסחרי והאזרחי. לדבריו, חלק מאנשים אלה הם עיתונאים, דוגמת סרנה, שאינם מודעים, או פשוט נוהגים כבנות יענה בכל הקשור לסכנה האורבת בכתיבה לא אחראית בפייסבוק ובשאר הרשתות החברתיות.
-
דה מרקר
בית המשפט מצטרף למאבק נגד סרבני פינוי-בינוי
בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה השבוע את הערעור שהגישה דיירת סרבנית כנגד פסק דין של בית משפט השלום בתל אביב, אשר פסק כי תפצה את שכניה ב-680 אלף שקל, בגין סירובה לחתום על הסכם לפרויקט פינוי-בינוי.
-
my net ראשון לציון
ראש העיר הגיש קובלנה פלילית
ראש עיריית ראשון לציון, דב צור, הגיש קובלנה פלילית כנגד אסף דעבול, חבר מועצת העיר ראשון לציון, על שהפיץ נגדו דברי בלע בפרסומים בפייסבוק.
-
my net בת ים
ראש העיר בת ים תובע חברת מועצה
ראש עיריית בת ים הגיש תביעת לשון הרע נגד קטי פיאסצקי, חברת מועצת העיר ויו"ר "מרץ" בת ים, על שכינתה אותו גזען במהלך ישיבת מועצת העיר.
-
כלכליסט
בג"ץ דחה עתירת הקבלנים נגד כניסתן של חברות בנייה זרות
השופטים, אליקים רובינשטיין, מני מזוז ועוזי פולגמן, קבעו כי אין מקום להתערב בהחלטת הממשלה, וכי הצורך של מדינת ישראל בבנייה מתועשת גוברת על הצרכים אחרים אותם הציגו העותרים - התאחדות בוני הארץ, המייצגת את חברות הבנייה, תאגידי כוח האדם לבנייה, ההסתדרות הלאומית וארגון קו לעובד.
החלטת הממשלה, שהתקבלה קודם לפרסום הקול הקורא, ביקשה לכלול ברשימה חברות הבנייה שמותר להן לעבוד בישראל גם את חברת ילמזלר הטורקית הפועלת בארץ יותר מעשור. את החברה הטורקית ייצג עו"ד טל בננסון שמסר: "החברה מברכת על החלטת בית המשפט שאשררה את פעילותה בארץ".
-
דה מרקר
היהלום הכחול של מאיר אברג'יל
העבריין מאיר אברג'יל, שנמצא כיום במעצר וארה"ב מבקשת את הסגרתו, הגיש באחרונה תביעה נגד שותפיו לשעבר לעסקי יהלומים בסיירה ליאונה על סך 3.43 מיליון שקל, בטענה להפרת הסכם שותפות ■ האם שותפיו עורכי הדין העזו להעלים ממנו יהלום בשווי 6 מיליון דולר?
-
כלכליסט
העליון: לא ניתן לרשום הערת אזהרה על העברת זכויות בנייה
השופטים דפנה ברק-ארז, יורם דנציגר ומני מזוז קיבלו את הערעור שהוגש על ידי משרד עו"ד טל בננסון. הם סברו, שחוק המקרקעין לא תומך ברישום הערת האזהרה בעסקה הנוגעת לזכויות בנייה. החוק מאפשר רישום הערת אזהרה רק על ההתחייבות לעשות עסקה בזכות הרשומה בפנקסי המקרקעין, וזכויות הבנייה אינן רשומות בפנקס.
בנוסף לכך, שיקולם העיקרי שלא להכיר ברישום הערת האזהרה נוגע לתפקידיו וסמכויותיו של רשם המקרקעין. לדעתם, הגדלת סמכות הרשם לקבל הכרעות מורכבות מתחום התכנון והבנייה, כמו בעניין זכויות בנייה, שאינן במומחיותו, עלולות לפגוע ביעילות המרשם. הידרשות הרשם להכרעות כאלה יוביל לעיכובים המנוגדים למהות הבסיסית של רישום הערת האזהרה שאמור להיות הליך פשוט ומהיר.
-
כלכליסט
יילמזלר הטורקית תפוצה ב־700 אלף שקל
חברת הבנייה הטורקית יילמזלר תפוצה בכ־700 אלף שקל על ידי חברת א. עמית הישראלית, כך קבע בית משפט השלום בתל אביב.
בינואר 2014 שכרה א. עמית את שירותיה של יילמזלר לעבודות קבלנות בקניון מסחרי בגן יבנה, זאת לאחר שקבלני משנה ישראלים לא עמדו בלוחות הזמנים. א. עמית חתמה על חוזה עבודה עם החברה הטורקית, אך בשלב כלשהו התגלה סכסוך כספי בין הצדדים, ויילמזלר הפסיקה את עבודתה בפרויקט. בתביעה שהגישה יילמזלר, באמצעות עו"ד טל בננסון, היא טענה כי א. עמית שילמה עבור שני חודשים על בסיס שעות עבודה, ולאחר מכן הפסיקה את התשלומים. בעקבות זאת החברה הטורקית הפסיקה את עבודתה ודרשה את התשלום המגיע לה, שעמד על 700 אלף שקל.
-
גלובס
חברת מגדל הזוהר של דודי אפל תימכר למשפחת דיין
שופט בית המשפט המחוזי בתל-אביב,איתן אורנשטיין, הפך את ההסדר שאושר על-ידי השופטת ורדה אלשיך, וקבע כי חברת מגדל הזוהר שהייתה בבעלות דודי אפל, ושנכנסה להקפאת הליכים, תירכש על-ידי חברת הרברט סמואל על הים בע"מ שבבעלות משפחת דיין, המיוצגת על-ידי עו"ד טל בננסון.
ההצעה החדשה כוללת תשלום של 180 מיליון שקל תמורת מניות החברה, 80 מיליון שקל שאינם מותנים, ובתמורה מניות החברה יועברו על שם החברה וגם הקרקעות בגני אביב, הקניון בלוד והקרקע בטבריה, שהן נקיות מזכויות צדדים שלישיים
-
כלכליסט
תפונה המשפחה האחרונה בגבעת עמל בת"א
המשטרה תפנה ב-6 בספטמבר את משפחת ז'אן, התושבים האחרונים שנותרו בשטח של משפחת כוזהינוף בגבעת עמל בתל אביב. כך עולה מצווי ההוצאה לפועל שניתנו למשפחה השבוע.
בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה את ערעור המשפחה מאחר שמדובר במשפחה האחרונה על הקרקע, מיד עם פינוי המתחם צפויה משפחת כוזהינוף לקדם את הבנייה בו. לאחרונה אישרה עיריית ת"א בקשה של משפחת כוזהינוף לשינוי התב"ע, הכוללת בניית בניין אחד במקום שני בניינים וכן ציפוף הדירות, בהתאם לכך גדל מספר יחידות הדיור מ-146 ל-175 יחידות דיור.
משפחת כוזהינוף רכשה את הקרקע מהמשפחות אברמוביץ וזיתוני ב-190 מיליון שקל לאחר שענבל אור שהחזיקה באופציה למתחם, לא הצליחה לממש אותה במשך תקופה ארוכה ולאור זאת הקרקע יצאה למכירה. לדברי עו"ד טל בננסון, המייצג את כוזהינוף בהליכים, "המשפחה סירבה לכל מו"מ ולכן גם לא הוצע לה כלום".
-
כלכליסט
ארגן פרויקט פינוי בינוי הפך לסרבן ויאבד את דירתו
רשויות החוק הציגו השבוע אפס סובלנות לסרבנות פינוי בינוי בפרויקט בתל אביב וציוו למנות את עו"ד טל בננסון, אשר ייצג את הדיירים בפרויקט, ככונס נכסים לצורך מכירת דירתו של הסרבן והשבת החוב כפי שנקבע בפסק הדין לצורך תשלום לתובעים.
שכניהם לפרויקט בני הזוג אליהו וצילה רחום תבעו אותם על סכום של 850 אלף שקל, המגלם את ההפרש שבין שווי דירתם לבין שוויה המוערך של הדירה לאחר ביצוע הפרויקט. באוקטובר 2013 בית משפט השלום בתל אביב פסק כי על בני הזוג בן הרוש לשלם להם את מלוא הסכום ובנוסף פיצוי של כ-75 אלף שקל והוצאות משפט כך שהסכום המלא לפיצוי עמד על כמיליון שקל.
-
כלכליסט
נתניהו מתקפל בפני הטורקים גם בענף הבנייה
כיצד הפכה חברה טורקית עלומה לאחת מחברות הבנייה הגדולות ביותר בארץ? דווקא על רקע היחסים הקרים בין ישראל לטורקיה של ארדואן, אישרה לאחרונה הממשלה לחברת יילמזלר הטורקית להגדיל את מספר העובדים בישראל מ־800 ל־1,200, תוך שהמדינה מפסידה מיליוני שקלים באגרות ודמי היתר. כך עולה מעתירה שהוגשה לבג"ץ בשבוע שעבר.
-
כלכליסט
קנס על סירוב לפינוי־בינוי: 680 אלף שקל
המרדף אחרי סרבני החתימות במתחם פינוי־בינוי ברחובות בית אל ורמה בנווה שרת שבצפון תל אביב עלה מדרגה: שופט בית משפט השלום עודד מאור פסק, כי שרית נבט (40), אם חד־הורית לילד נכה המתגוררת במתחם, תשלם 680 אלף שקל לדיירים אחרים המחזיקים בדירה בבניין, בעקבות סירובה לחתום על מסמכי התוכנית לפינוי־בינוי. נבט סירבה לחתום על המסמכים מול החברה היזמית, חברת גרין פארק נווה שרת. בכוונתה לערער לבית המשפט המחוזי.
הפסיקה בעניין נבט התקבלה שבוע בלבד לאחר החלטת שופטת בית משפט השלום רחל ערקובי בתביעת נזיקין שהוגשה נגד בני הזוג בר נתן, בשנות ה־50 לחייהם, שמחזיקים דירה באחד הבניינים בפרויקט. התביעה, בגובה 908 אלף שקל, הוגשה על ידי הדיירת רחל גואטה עקב סירובם של בני הזוג לחתום על מסמכי תוכנית הפינוי־בינוי. במקרה זה קבעה השופטת כי אם הצדדים יגיעו לפשרה ובני הזוג יחתמו על המסמכים, תידחה התביעה נגדם. בנוסף קבעה השופטת כי גואטה תשלם לבני הזוג 170 אלף שקל לכיסוי שכר טרחה - לאחר שהתגלה כי תביעתה מומנה בידי החברה הקבלנית.
-
כלכליסט
ביהמ"ש מינה כונס למגדל גבולות בת"א כדי להציל את הפרויקט
עו"ד טל בננסון לכונס נכסים זמני לחברה, שהוקמה לצורך בניית מגדל ברחוב אילת 56 בתל אביב, זאת בהמשך לחשיפת "כלכליסט" ולפיה בנייתו נעצרה והמשך קידום התוכנית נמצא בסימן שאלה.
-
גלובס
תביעת ענק נגד קבוצת שמלצר
דן כהן, שפוטר אחרי כ-15 שנה, תובע כ-5 מיליון שקל מקבוצת שלמה ומישראל רייף, חתנו של שמלצר המנוח: "פוטרתי באופן מביש". באמצעות עורכי הדין טל בננסון וחיים אייש ממשרד טל בננסון ושות', עותר התובע לקבלת פיצויי פיטורים בסך 1.2 מיליון שקל, מענקים בסך כ-1.2 מיליון שקל, פיצוי בגין אי עריכת שימוע בסך 820 אלף שקל, פיצוי בסך חצי מיליון שקל בגין עוגמת-הנפש שנגרמה לו וסכומים נוספים שאותם הוא זכאי לטענתו לקבל מקבוצת שלמה ורייף, המסתכמים, כאמור, ביותר מ-5 מיליון שקל.
-
כלכליסט
פרויקט יונייטד שרונה
קבוצת רוכשים המונה כמה מאנשי העסקים, השמאים ועורכי דין הבכירים בארץ התאגדה כדי לבנות על הקרקע המבוקשת בישראל. אז איך הסתבך פרויקט שרונה יונייטד עם בור תקציבי, ניהול כושל, מרידות וסכסוכים פנימיים? דרמה יצרית ובלגן נדל"ני שרחוקים מסיום.
-
גלובס
הכובעים של רם כספי
רם כספי, מבכירי עוה"ד והליטיגטורים בארץ, ישמש כמגשר בתביעת הרשלנות שהוגשה נגד משרד רואי החשבון, שטיינמץ- עמינח, שבבעלות ראם עמינח, בעלה של מנכ"לית בנק לאומי, רקפת רוסק-עמינח.
התובעים, עו"ד רם יולוס, ושותפו, ארנון אייזנר, טוענים כי משרד שטיינמץ-עמינח שימש כמשרד רו"ח של החברה, ויחד עם משרד שהעניק להם שירותי הנהלת חשבונות, היה אחראי למעילה שבוצעה בחברתם על-ידי השותף השלישי, רונן גולן.
יולוס ואייזנר החזיקו מניות באורטק שנכנסה להליך פירוק בשנת 2009, לאחר אותה מעילה. באותה שנה גילו התובעים, כי החל משנת 2006 ועד להפסקת פעילות החברה משך גולן מחשבונה קרוב למיליון שקל. באמצעות עו"ד טל בננסון, טוענים התובעים, בין היתר, כי משיכות אלה נרשמו בספרי הנהלת החשבונות של החברה באופן שגוי ומטעה, וגם לא הוצגו כנדרש בדוחות הכספיים של החברה, אותם ערך משרד שטיינמץ-עמינח.
-
גלובס
הוצל"פ קבעה שלחייב יש טלוויזיה, מיקרוגל וסלון - מה התגלה?
פקיד ההוצאה לפועל, שנשלח לביתו של חייב, דיווח לרשויות האכיפה כי לחייב יש טלוויזיה, מיקרוגל ושולחן, אולם עורכי הדין טל בננסון ודניאל סלע, המייצגים את הזוכה, הטילו ספק בדוח של פקיד ההוצאה לפועל ועתרו לקבלת צו להוצאת כל המיטלטלין מביתו של החייב. צו כזה ניתן, וביום ביצוע הצו הצטרף עו"ד סלע לצוות הוצאה לפועל פרטי, אשר נשכר על-ידי הזוכה לביצוע הצו. בבואם לביתו של החייב התברר לעורכי הדין כי הוא מתגורר בווילה יוקרתית בשטח של כ-2 דונם, כשבחצר בריכה גדולה. בווילה נמצאו עשרות טלוויזיות, מכשירי חשמל יוקרתיים, מקרר בשווי 130,000 שקל, יצירות אמנות וריהוט רב ויקר-ערך – מיטלטלין ששווים מוערך במיליוני שקלים.
-
גלובס
בולווארד וטרה יבנו 230 דירות ומרכז מסחרי בפלורנטין
מדובר במגרש בשטח 3 דונם, הממוקם בפינת הרחובות דרך אילת וגבולות, עליו תב"ע מאושרת להקמת פרויקט מגורים בן 230 דירות בשטח ממוצע של 60 מ"ר לדירה ועוד זכויות להקמת כאלף מ"ר למטרת מסחר.
כונסי הנכסים לפרויקט מגדל גבולות, עוה"ד טל בננסון ודניאל סלע, מונו לפרויקט לאחר שהיזם נקלע לקשיים לאחר שלא הצליח לקדם הפרויקט. במקביל, נמכרו בפרויקט המדובר כבר דירות לרוכשים ונרשמה לטובתם הערת אזהרה. הכסף שמועבר לקופת הכינוס מועבר לטובת אותם הרוכשים.
-
גלובס
העליון: לא ניתן לרשום הערת אזהרה על זכויות בנייה מנוידות
דובר בהחלטה משמעותית שמסיימת תקופה ארוכה של חוסר ודאות בנושא זה. ניוד זכויות בנייה ממגרש אחד לשני באותה העיר או מפרויקט אחד לשני הוא מהלך שלא מעט חברות נדל"ן עושות או מנסות לעשות, וכעת בעקבות פסק הדין יצטרכו היזמים לקחת בחשבון את המציאות החדשה.
מדובר בפסק דין שהתקבל בערעור שהגישו רוכשים, באמצעות עורכי הדין טל בננסון ויפית ליבלר ממשרדו. לטענת הרוכשים, בשנת 2010 הם קנו את מלוא הזכויות בנכס ברחוב לילינבלום 13 תל-אביב, למעט זכויות הבנייה הבלתי מנוצלות במועד חתימת ההסכם, שלגביהן נקבע כי ינוצלו אך ורק על-ידי העתקתן לשטח אחר. עם רכישת המקרקעין נרשמה לטובת הרוכשים הערת אזהרה בטאבו.
-
גלובס
כך בוטל פסק הדין המביך נגד פרקליטו של נתניהו
בית המשפט המחוזי בת"א מתח בינואר אשתקד ביקורת קשה על עו"ד דוד שמרון. לאחרונה הושגה פשרה בין שמרון ולקוחו לצד היריב לסכסוך, לפיה לקוחו של שמרון, באמצעות החברה שבבעלותו, ישלם לצד היריב 2.3 מיליון דולר לסיום הסכסוך בין הצדדים. אחד מהתנאים שהותנו בהסכם, בתמורה לפיצוי, היה הגשת בקשה משותפת לבית המשפט העליון לביטול פסק הדין של המחוזי, לרבות האמירות הקשות של שופטת המחוזי לגבי שמרון.
כעת נותרה עוד פלוגתא קטנה - היחסים בין שמרון לבין עו"ד טל בננסון, שייצג את כהן בהליכים. במסגרת החקירה הנגדית של שמרון בהליך המרצת הפתיחה, התיש בננסון את שמרון בשאלות צולבות.
נדמה כי שמרון, הרגיל לראות את החקירה הנגדית מזווית אחרת באולם בית המשפט, לא הצליח לשמור על קור-רוח. בננסון טוען כי בשיאם של הדברים התפרץ שמרון אל עבר בננסון ופלט מילים בלתי ראויות כלפיו.
-
גלובס
בנק הפועלים לא יפנה בת 70 מדירתה במסגרת כינוס נכסים
ישה בת 70 לא תפונה מדירתה במסגרת הליך כינוס נכסים שביצע נגדה בנק הפועלים - כך קבע שופט בית משפט השלום בתל-אביב, אבי שליו.
חונדיאשוולי פנתה בבקשה דחופה לבית המשפט, באמצעות עורכי הדין טל בננסון ודניאל סלע, וביקשה כי הליך הפינוי נגדה יבוטל לאלתר. עוד היא טענה כי היא חסרת כל ניסיון בעניינים עסקיים או בנקאיים, וכי השכלתה מסתכמת ב-7 שנות לימוד בגרוזיה, כך שכישורי הקריאה והבנת הנקרא שלה בשפה העברית ירודים ביותר.
השופט שליו קבע, כאמור, כי הוא מקבל את בקשתה של חונדיאשוולי, וכי הוא אוסר על פינוי האישה מדירתה, וזאת חרף העובדה שהתמנתה כונסת נכסים מטעם הבנק כדי למכור את הדירה.
-
גלובס
סירב לפינוי-בינוי - ויפצה את שכנו ב-75 אלף ש"ח
החמרה נוספת בפסיקות בתי המשפט נגד דיירים המסרבים לחתום על הסכמים לביצוע פרויקט פינוי-בינוי: שופטת בית משפט השלום בתל-אביב, כרמלה האפט, פסקה לאחרונה כי דייר סרבן יפצה את שכנו ב-75 אלף שקל, גם אם יחתום לבסוף על הסכמה לביצוע הפרויקט. אם ימשיך לעמוד בסירובו, ישלם הדייר הסרבן לשכנו את סכום התביעה בסך 850 אלף שקל.
מדובר בפסיקה תקדימית. פסיקות קודמות בעניין זה קבעו כי חובת תשלום הפיצויים תבוטל אם הדייר הסרבן יחתום לבסוף על ההסכם.
בתביעה שהוגשה באמצעות עו"ד טל בננסון, טען התובע כי כתוצאה מסירובו הבלתי סביר של השכן לחתום על ההסכם, נגרם נזק רב ליתר הדיירים בבניין המעוניינים במימוש הפרויקט.
-
גלובס
גבעתיים: דייר סרבן הסכים לפינוי-בינוי לאחר שנתבע במיליון ש"ח
לאחר שנים של עיכובים, המשכו של מיזם הפינוי-בינוי ברחוב ערבי נחל בגבעתיים עומד לצאת לדרך: בעל דירה בבניין ברחוב ערבי נחל 7, המיועד לפינוי-בינוי, הגיש תביעה בסך 1.06 מיליון שקל נגד 3 יורשי דירה בבניין, שסירבו לחתום על הסכם פינוי-בינוי עם החברות היזמיות - חברת משהב ומבני אופיר.
בתביעה, שהוגשה באמצעות עו"ד טל בננסון לבית משפט השלום בתל-אביב, נטען כי היורשים מסרבים לחתום על ההסכם בגלל שיקולים זרים ובלתי ענייניים, ומעכבים בכך את קידומו של המיזם.
-
גלובס
שבירו- דור אל הנדסה
לאחרונה הגישה חברת דור אל, שבשליטת רמי שבירו, תביעה לפירוק שיתוף במגרש הסמוך לשכונת אם המושבות בפתח תקווה, המיועד להקמת 62 דירות. אלא שחלק מהבעלים האחרים בקרקע, המיוצגים על ידי עו"ד טל בננסון, מתנגדים לפירוק השיתוף ומעוניינים לממש בעצמם את הבנייה.
-
גלובס
חלום בלהות: כך נותרו רוכשים ללא דירה וללא כסף
חלום הדירה הפך לסיוט: קבוצה של 15 רוכשי דירות, ובהם זוגות צעירים וגמלאים, הגישה תביעה בסך 6.2 מיליון שקל נגד עו"ד אמיר יקותיאל, בטענה כי התרשל בעת ששימש נאמן לכספיהם כאשר ביקשו לרכוש דירות בפרויקט חדש בתל-אביב.
התביעה הוגשה באמצעות עו"ד טל בננסון, המתמחה במקרקעין, לבית המשפט המחוזי בתל-אביב.
-
גלובס
בקשת פשיטת-רגל נגד הקבלן והיזם נחום עזרא
בית המשפט התיר אתמול (א') להמציא התראה על פשיטת-רגל לקבלן והיזם נחום עזרא, בגין חוב נטען בסך 600 אלף שקל בלבד. את הבקשה הגישה חברת הייזום והבנייה "אופרה על הים", בטענה כי מדובר בחוב לפי פסק דין חלוט (שלא ניתן לערער עליו) של הקבלן כלפיה בגין רכישת דירה בפרויקט "אופרה על הים" בנתניה.
לטענת החברה - באמצעות עורכי הדין טל בננסון ודניאל סלע ממשרד טל בננסון ושות' - בפסק דינו של בית המשפט המחוזי בלוד מאפריל השנה נקבע, בין היתר, כי על עזרא (יחד עם אחרים) לשלם לחברה סך של 3.8 מיליון שקל, כאשר מסך זה, 3 מיליון שקל ישולמו בתוך 60 ימים. עוד נקבע כי היתרה בסך של 800 אלף שקל תשולם ב-6 תשלומים חודשיים שווים ורצופים, כאשר התשלום הראשון הינו ביום 20.5.16.
-
גלובס
דיירים סרבנים בפרויקט ביהוד: "היזם מציע דירה קטנה מהנוכחית"
מחלוקת בין דיירים סרבנים ליזם מעכבת את המשך מימוש פרויקט הפינוי-בינוי שכבר קם בחלקו ברחוב התמר ביהוד-מונוסון.
בכתב ההגנה שהגישו בעלי אחת הדירות המסרבים לחתום על ההסכם באמצעות עו"ד טל בננסון, טענו הנתבעים כי הם רוצים במימוש פרויקט פינוי-בינוי במתחם, ובתנאי שתינתן להם תמורה כלכלית שוויונית וסבירה בנסיבותיהם האישיות, ויינתנו להם בטוחות הולמות.
-
גלובס
משפחת כוזהינוף, פתחה בהליכי פינוי נגד חמש משפחות במתחם
חודשיים לאחר שרכשה את הקרקע בשכונת גבעת עמל ב' בצפון תל אביב תמורת 200 מיליון שקל, החלה משפחת כוזהינוף בהליכים לפינוי המשפחות במתחם. באמצעות עו"ד טל בננסון המייצג את משפחת כוזהינוף, נפתחו חמישה תיקי הוצאה לפועל כנגד חמש משפחות במתחם, שכנגדן תלויים ועומדים פסקי דין לפינוי. ההודעות על פתיחת התיקים נמסרו למשפחות ימים ספורים לפני ערב חג הפסח. "משפחת כוזהינוף אינה מתכוונת לשלם לפולשים אשר השתלטו על קרקע תוך נישול הבעלים מזכויותיהם", מסר בננסון.
-
גלובס
בעלי דירות ב"גינדי הייטס" בר"ג תובעים 6 מ' ש' בגין ליקויי בנייה
נציגות בעלי הדירות בפרויקט "גינדי הייטס" ברמת-גן, הסמוך למתחם הבורסה, הגישו תביעה בסך 6 מיליון שקל לבית המשפט המחוזי בתל-אביב, נגד חברת גינדי החזקות ודורי בנייה, בטענה לליקויי בנייה בפרויקט.
בתביעה, שהוגשה באמצעות עורכי הדין טל בננסון, גלעד לוי ואפרת ערוסי, טוענים בעלי הדירות בפרויקט כי בין השנים 2006-2008 שיווקה גינדי החזקות את הפרויקט "כמגדלי יוקרה מפוארים בני 27 ו-28 קומות, הכוללים 2014 דירות, ברמת בנייה וגימור מהגבוהים ביותר, תוך הקפדה על סטנדרטים גבוהים מאוד של בנייה, ברמת בנייה כמו בבנייני אקירוב" אלא שלטענת התובעים, בניגוד למצגים שהוצגו להם טרם הבנייה, הם נתקלו בליקויים רבים אשר הופכים את מגוריהם בבניינים לבלתי נסבלים ופוגעים באיכות חייהם.
-
גלובס
שנת הנדל"ן בפסיקה ובחקיקה
בנובמבר האחרון חשף "גלובס" את אחת ההחלטות הדרמטיות בתחום ההתחדשות העירונית לשנת 2014, שהיא המשך למגמה המקשיחה את מדיניות בתי המשפט כלפי סרבני פינוי בינוי. לאחר סדרה של פסיקות שהטילו קנסות על דיירים שסירבו לחתום על הסכמי פינוי בינוי (ובכך הם עיכבו את ביצועם), מינתה לשכת ההוצאה לפועל לראשונה כונס נכסים למכירת דירתו של דייר סרבן שסירב לחתום על הסכם למימוש פרויקט פינוי בינוי. זאת, בשל אי קיום פסק דין שניתן כנגדו לפני שנה
בית משפט השלום בתל אביב קבע לפני שנה כי סירובו של דייר, אליעזר בן הרוש, לחתום על ההסכם הוא בלתי סביר וקבע כי אם הדייר הסרבן לא יחתום על ההסכם בתוך חודשיים, הוא ישלם לשכנו את סכום התביעה בסך 850 אלף שקל - כגובה ההפרש בין שווי הדירה הנוכחית לבין שווי הדירה החדשה.
בן הרוש לא קיים את פסק הדין, לא חתם על הסכמה לביצוע הפרויקט ולא שילם לשכנו את הפיצוי הכספי שקבע בית המשפט. כתוצאה מכך פנה התובע באמצעות עו"ד טל בננסון לרשות האכיפה והגבייה. רשם לשכת ההוצאה לפועל בתל אביב, שרון קרן, קיבל את הבקשה ומינה את בננסון לכונס נכסים על אחת משתי דירותיו של בן הרוש בבניין, במטרה ליישם את פסק הדין.
-
גלובס
דוד בלס, לשעבר מלך השוק האפור, מכר דירה בת"א שלא הייתה בבעלותו
הסיפורים על מעלליו של דוד בלס, המוכר כמלך השוק האפור של שנות ה-80, ומי שבהמשך הורשע בעבירות מירמה, ריצה עונשי מאסר, ואף נכנס להליך פשיטת-רגל, ממשיכים להיחשף אט-אט.
והפעם נחשף בבית המשפט סיפורו של איש עסקים ישראלי המתגורר בקנדה, שביקש לרכוש דירה שנחזתה להיות בבעלותו של בלס, אך לבסוף נאלץ לשלם תמורה כפולה בגין רכישת הדירה - גם לבלס וגם לבעלת הדירה האמיתית.
-
גלובס
יזמי תמ"א 38 מבולבלים מסוגיית חישוב זכויות במסלול הריסה ובנייה
הבעיה המרכזית איתה מתמודדים היום אנשי המקצוע בתחום תמ"א 38, אם מדובר ביזמים או עו"ד, וגם בעלי הדירות באופן עקיף, היא אי הוודאות בכל הנוגע למדיניות חישוב הזכויות. תמ"א 38 אומנם קבעה קווים מנחים אך מאז ומעולם רשויות שונות פירשו את הקווים המנחים בדרכים שונות וכך גם ועדות הערר המחוזיות. כעת, לאחר שעמדת המדינה יצאה לאור, סביר להניח שכל ועדות הערר יישרו קו עם המגמה של צמצום הזכויות. הבעיה היא שכל עוד אין חישוב אחיד, לא ניתן לדעת מה המשמעות בפועל לגבי כל פרויקט ופרויקט וכך אי הוודאות רק עולה.
-
גלובס
זכוכית שבורה
חברת "שבירו גלאס 55 "שנוסדה בשנות ה50 ,נחשבת לשם דבר בענף הזכוכית. ואולם, האידיליה בחברה נסדקה לאחרונה כאשר החברה הגישה תביעה נגד מנהלת הכספים שלה, דורית סננס, בטענה כי היא הוציאה במרמה מקופת החברה 8 מיליון שקלים f מנגד טוענת המנהלת: "התביעה נגדי היא ניסיון סחיטה טהור של החברה
בגין מיליונים שהבריחו הבעלים מרשויות המס"
-
גלובס
חברת נדל"ן תובעת 2.7 מיליון ש' מעו"ד כי זייף מסמכים
בתביעה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב טוענת חברת מאור השרון הפועלת כיזמית בתחום הנדל"ן, כי עו"ד יהושע שרון אימת וחתם על מסמכים מזויפים בתפקידו כנוטריון ובכך הביא את החברה לחתום הסכם רכישית קרקע לא מהבעלים שבהסכם והדבר הביא לחברה להפסדים בסכום של 2.7 מיליון שקל.
לפי התביעה, שהוגשה ע"י עו"ד טל בננסון, ב-2012 חברת מאור השרון רכשה זכויות בקרקע המצוי באזור אלפי מנשה.
-
גלובס
1 נגד 100
הדייר בר-נתן היה הרוח החיה מאחורי פרויקט פינוי-בינוי גרנדיוזי בצפון ת"א ■ יותר מ-100 משפחות הלכו אחריו כאילו היה המחלל מהמלין של הנדל"ן השכונתי ■ אבל אז הוא הסתכסך עם היזמים, התנה תמיכתו ב-4 מ' ש' פיצוי - וכל הגיהנום המקומי השתחרר עליו ברגע. בצדק?
"בר נתן עשה מהלך מתוכנן", משוכנע עו"ד טל בננסון, שמייצג את אחד הדיירים שהגישו תביעה נגד הסרבנים. "הוא שכנע את כולם לחתום, וכשהוא נשאר כמעט אחרון, הוא עבר לעמדה של סחיטה, כי ידע שעכשיו יש לו כוח. הוא פשוט רוצה כסף. הציע להשיג לנו את חתימות הדיירים שעוד נותרו, אם יקבל 4 מיליון".
-
גלובס
סכסוך משפחתי בין היבואן לשעבר של טויוטה ולקסוס, לבין חתנו לשעבר
עיקר טענותיו של תשובה בתביעה, שהוגשה באמצעות עו"ד טל בננסון, סובבות סביב הפסקת ההתקשרויות של יוניון מוטורס עם סוכנות הביטוח שלו. לטענתו, ב-1999העניקה יוניון מוטורס לסוכנות הביטוח שלו את הזכות לשווק מוצרי ביטוח באולמות התצוגה של טויוטה, לרבות בסוכנויות משנה של טויוטה, וכן לשווק ולמכור מוצרים פנסיוניים לכל עובדי יוניון מוטורס. מהלך זה, נכתב, הביא להצלחה כבירה ולחדירת הסוכנות שלו לסוכנויות רכב נוספות על סניפיהן הרבים ברחבי הארץ. במרוצת השנים, נטען, הלכו והתרחבו עסקי הביטוח של החברה של תשובה, אולם ליבת הפעילות הייתה ונותרה סוכנות הרכב של טויוטה ולקסוס על סניפיה, שהיוו חלק מהותי מלקוחותיה.
-
גלובס
טלטלות ברשת קופי בין
הטלטלות ממשיכות להכות ברשת קופי בין ושני הניסיונות להכנסת שותף ברשת כשלו. ל"גלובס" נודע, כי בניגוד לפרסומים שלפיהם ואליד אבולעפיה, מבעלי רשת המאפים אבולעפיה, ירכוש מחצית ממניות הרשת, העסקה לא נחתמה. "בדקנו ולא התאים לנו", מאשר ואליד אבולעפיה ל"גלובס". כעת מתברר, כי הסכם נוסף להכנסת חברת טונקלרוט כשותפה בחברה-האם, סיטי פוד ניהול רשתות מזון, המחזיקה ברשת - בוטל. חברת טונקלרוט אף הגישה, באמצעות עוה"ד טל בננסון וחיים אייש, תביעה כנגד סיטי פוד ודני ורנר, מבעלי החברה, על סך 956 אלף שקל, וכן בקשה להטלת עיקול על נכסי החברה.
-
גלובס
אדריכלית תובעת את אשטרום.
תביעה בסך 3.2 מיליון שקל הוגשה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב נגד חברת אשטרום אינטרנשיונל, מקבוצת אשטרום בנייה, ונגד גיל גירון, המנכ"ל ודירקטור בחברה. התובעת היא האדריכלית מרים ברדיצ'בסקי, הטוענת להפרת הסכם מולה בגין פרויקט נדל"ני אותו תכננה וקידמה מטעם החברה בפורטוגל.
על-פי כתב התביעה, שהוגש על-ידי עו"ד טל בננסון, התובעת עבדה במשך מספר שנים עבור אשטרום, אך החברה גמלה לה בהפסקת ההתקשרות עמה שלא כדין ובשלילת שכרה המוסכם. לטענת ברדיצ'בסקי, החברה התעשרה הודות לניהולה את פרויקט החברה בפורטוגל, ובכל זאת החברה מסרבת לשלם לה את שכרה ומתחמקת מפניותיה במשך זמן רב.
-
גלובס
סכסוך בטעם וניל
רואי מזרחי, המחזיק ב-25% מרשת וניליה, המונה 15 סניפים ברחבי הארץ, הגיש לביהמ"ש בקשה לגילוי מסמכים. זאת, במטרה להגיש תביעה נגזרת נגד האחים ניצן ואיתי רוגוזינסקי, המחזיקים ב-75% מהרשת. לטענת מזרחי, שפוטר לאחרונה, בעלי השליטה שילשלו לכיסם במזומן מאות אלפי שקלים השייכים לחברה ושהתקבלו מזכיינים, העלימו הכנסות וביצעו עבירות מס. וניליה מצדה תבעה את מזרחי, בטענה להפרת הסכמים ונטילת כספים שלא כדין מהרשת.
באמצעות עו"ד טל בננסון, טוען רואי מזרחי, בעל השליטה ב"ר. מזרחי" ל"מעשים פליליים" של ניצן רוגוזינסקי, יחד עם אחיו איתי, בהם העלמת הכנסות, ביצוע עבירות מס ומעילה בכספי החברה
התביעה הוגשה באמצעות עו"ד טל בננסון, המתמחה במקרקעין, לבית המשפט המחוזי בתל-אביב. -
גלובס
בת זוגו לשעבר של איל וולדמן: "צותת וצילם אותי ואת בתי"
"איל וולדמן נהג לצותת לי ולבתי בת ה-16 בסתר, לצלם אותנו ולהקליט את כל מעשינו בדירת המגורים, וזאת באמצעות 5 מצלמות שהתקין בדירה המשותפת שלנו, והכול ללא ידיעתנו ומבלי שתהיה לנו אפשרות לדעת שרגעינו האינטימיים ביותר מצולמים 24 שעות ביממה" - כך טוענת שלומית פן, שהייתה בת זוגו של ולדמן, מנכ"ל חברת מלאנוקס, בכתב הגנה ותביעה שכנגד בסך 4 מיליון שקל שהגישה באחרונה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב בתגובה לתביעתו של וולדמן נגדה.
-
גלובס
עו"ד גד פרנקל הורשע שוב, אך ביה"ד סירב להרחיקו לצמיתות מהלשכה
בית הדין המשמעתי במחוז ת"א של לשכת עורכי הדין השעה את עו"ד גל פרנקל מעיסוק במקצוע למשך חמש שנים נוספות, לאחר שהורשע בעבירות של מעשים הפוגעים בכבוד מקצוע עריכת הדין והתנהגות שאינה הולמת את המקצוע - כך נודע ל"גלובס". בית הדין דחה את בקשת הוועד המחוזי להרחיק את פרנקל לצמיתות, לאור הרשעותיו הרבות הקודמות, בגינן הוא מושעה לשבע שנים.
הדיינים - עורכי הדין חיים קנת, גידי פרישטיק וטל בננסון - ציינו בגזר הדין כי החליטו "הפעם לנהוג כבית הלל ולדון את הנאשם לקולא, מתוך תקווה שיהא זה תמרור אזהרה בעבורו ויכלכל את צעדיו וייטיב דרכיו לאחר תום השעייתו, תוך שבתקופה זו יעלה חשבון נפש בינו לבינו ויפשפש במעשיו".
-
גלובס
צעקות וקריאות גנאי "עלוקות ונפלים"
בית המשפט המחוזי בת"א ביטל את פסק דינו של בית משפט השלום בהרצליה, בו נדחתה תביעת הדיבה שהגיש עו"ד טל בננסון נגד עמנואל פלד ("אדוני") לאחר שקבע, כי הדברים אותם הטיח בעו"ד בננסון אינם מהווים לשון הרע.
השופטים הוסיפו, כי כינויי הגנאי "עלוקה" ו"נפל" עלולים לבזות או להשפיל בפומבי את האדם המכונה כך. במיוחד נכונים הדברים במקום שבו נאמרו הגידופים בבית המשפט בנוכחות קהל עו"ד.